Nu EERSt jij!

WIE BEN IK?Ik ben Michel.

Ik heb een racefiets waar ik vaak op zit, ik heb hardloopschoenen en voetbalschoenen (met deze schoenen doe ik nu niet zoveel). Ik heb een vrouw, ik heb twee kinderen en ja die hebben het ook wel eens lastig. Ik heb drie katten en ook een hele lieve hond, een labrador. Ik werk al mijn hele volwassen leven met kinderen en hun ouders die soms een duwtje in de rug nodig hebben. Ik heb een groot netwerk van leerkrachten, hulpverleners, psychologen en kindercoaches waar ik vaak mee spreek. Ik ben geregistreerd jeugdzorgwerker bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd , ik ben lid van de beroepsvereniging voor Kindercoaches, Adiona.

Ik ben Nu Eerst Jij! gestart omdat ik denk dat het nodig is om kinderen en jongeren (die ik van nu jeugdigen ga noemen) een kans te geven uit zichzelf te halen wat er in zit. Jeugdigen hebben het wel eens lastig en soms lukt het hen niet meer om daar samen met hun ouders zelf uit te komen. Dit hoeft zeker niet altijd te betekenen dat er langdurige hulp nodig is of dat er een stap gezet moet worden naar de (jeugd) GGZ.

Ik zie coaching als een manier om een jeugdige in beweging te krijgen, met behulp van (gespreks-) technieken, hulpmiddelen, stap voor stap succesjes te behalen en meer zelfvertrouwen te krijgen om te komen waar je wil.

Zijn je ouders gescheiden en weten jullie het samen even niet meer zo goed? Dan kan ik daar een steentje aan bijdragen. Ik heb veel ervaring in h et werken met kinderen die in een echtscheidingssituatie zitten. Het kan soms helpend zijn om op een coachende manier te ontdekken wat jij het fijnste vindt en wat jij nodig hebt om hier je weg in te vinden.

Corona tijd is een moeilijke tijd voor iedereen maar speciaal voor de jeugdigen. He b jij of uw k ind behoefte aan een aantal gesprekken wat dit met je doet, waar je tegen aanloopt dan kan je bij Nu Eerst Jij! terecht. Samen zoeken we naar mogelijkheden hier een weg in te vinden, dan kunnen we hier aan werken. Ik zie coachen als een middel om beweging te krijgen en stapje voor stapje verder te komen. Vaak zit de oplossing al in jezelf, alleen lukt het nu niet om dat te zien of er iets mee te kunnen. Nu Eerst Jij! kan je hiermee helpen om hier inzicht in te krijgen en om je op een speelse, serieuze, humorvolle en respectvolle manier in beweging te krijgen.

Ik zie je graag bij Nu Eerst Jij!